Ankara'daki vergi denetmelerinde 'festival' denetimi

Haber Giriş : 07 Haziran 2006 20:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beypazarı'nda düzenlenen "Beypazan Tarihi Evler, El Sanatları, Havuç ve Güveç Festivali" sırasında yapılan vergi denetimlerini "baskın" olarak niteleyen Beypazarı Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a Ankara Vergi Dairesi Başkanı Cemal Boyalı sert tepki gösterdi.

Denetimlerin şikayetler üzerine haberli olarak yapıldığını savunan Boyalı, denetimleri engellemekle suçladığı Belediye Başkanı Yavaş hakkında içişleri Bakanhğı'na şikayette bulunacağını söyledi.

12 memurla çıktık

Milliyet Ankara'nın gündeme getirdiği vergi denetimleriyle ilgili açıklama yapan Boyalı, denetimlere Yavaş'in iddia ettiği gibi "50-60" memurla değil, 12 memurla çıkıldığını ve denetimlerden önceki cuma gününe kadar esnafa denetim konusunda uyan yapıldığını söyledi. Festival zamanında bölgeye giden vatandaşlardan fiş kesmeyen esnaf hakkında çok sayıda şikayet aldıklarını ifade eden Boyalı, "Haber verme zorunluluğumuz olmadığı halde herkes hukuka saygılı olsun diye haberli denetim yaptık" dedi. Denetimlerin festival zamanına rastlamasının normal olduğunu belirten Boyalı, "Denetimleri ticari faaliyetin en yoğun olduğu zaman yapıyorum. Yılbaşı kutlamalarında da denetim yapıyoruz" dedi.

Tarhana değil kuyumcu

Boyalı, köylülerin el emeğinin sergilendiği standlara denetim yapmalarının ise söz konusu olmadığını savunarak, denetlemenin; kuyumcu, giyim, restoran ayakkabıcı ve manav gibi dükkanlara yapıldığım söyledi. Denetlemedeki amaçlarının ceza "kesmek değil" vergi kanunlarına uyulması olduğunu söyleyen Boyalı, "Vergi devletin namusudur" dedi.

Görevi suistimal etti

Boyalı, denetimleri eleştiren Yavaş'ın belediye hoparlörlerinden "tutanaktan bana getirin" dediğini ve halkı vergi memurlarına karşı kışkırttığını belirterek, Yavaş'ın Vergi Usûl Kanunu'nun 7. maddesine aykırı davrandığını ileri sürdü. Yavaş'ın memurlarına karşı hareketlerini kamerayla tespit ettiklerini söyleyen Boyalı, görevi suistimalle suçladığı başkan hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı ile İçişleri Bakanlığı'na şikayette bulunacağını söyledi.

Milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber